Alex Dudulea despre experienta Business Academy

de

Alex Dudulea despre experienta Business AcademyDoru, chiar iti multumesc ca mi-ai dat posibilitatea sa am contact cu acest domeniu pentru ca a fost si este o adevarata provocare sa iau contact cu oameni care au invatat meserie la viata lor, care se confrunta zilnic cu tot felul de personae, oameni pe care trebuie sa stii cum sa-i privesti in ochi si sa le vorbesti indiferent de starea in care sunt.

Facand un rezumat al acestor 5 saptamani de lucru, pot spune sincer ca dupa primele 2,3 zile de vizite, de mers km pe jos, imi cam venea sa renunt. Desi aveam speech-ul invatat si facut "cum scrie in carte", aveam o retinere in a ma duce la clienti, a discuta cu ei,  a le afla nevoile, si de a le arata ca sunt acolo doar pentru a-i ajuta.  Erau zilele acelea in care lucram doar pentru a-mi face numarul de vizite.

Am iesit din aceasta perioada delicata doar pentru ca adrenalina era foarte mare pentru mine in acele momente si stiam ca pentru a fi mai bun trebuie sa ma antrenez zilnic, trebuie sa continui sa fac ceea ce mi-am propus in aceste 2 luni. Stii si tu cum sta treaba in general: viata ne impinge pe toti, unii renunta, altii se lupta.

Unii chiar sunt incantati ca viata ii impinge incolo si incoace. Acestia dovedesc ca au nevoie si doresc sa invete ceva. Invata si merg mai departe.

Am schimbat starea de spirit pe care o aveam. Empatia si small talk-ul invatate si lucrate intens la Business Academy si-au facut datoria cand aveam cea mai mare nevoie de ele. Au fost si sunt primele 2 lucruri care le fac imediat cand intru pe usa oricarui client.

Mai mult de atat: aceasta atitudine pozitiva am observat-o si la alti reprezentanti de vanzari cu care m-am mai intalnit si stateam la povesti pana cand ne venea randul sa intram.

Acum pot spune sincer ca imi place ceea ce fac, imi place sa discut cu oamenii, sa le analizez orice miscare si orice vorba si de a avea acea capacitate de a le da replici si raspunsuri pe masura nevoilor lor cu beneficiile produselor pe care le am.

Totul tine de antrenament si sunt constient de acest lucru si cred ACUM ca acea furie pe care o aveam pe mine, in primele 2,3 zile era una normala. Pt ca pasiunea pe care mi-am descoperit-o acum e un amestec de furi, energie si dorinta de a fi mai bun in a comunica eficient  si a influenta sincer si subtil prin produse originale care au facut bine multor milioane de oameni.

Dupa cum am spus mai inainte, zilnic intalnesc tot felul de persoane de la care iau ceea ce mi se pare mai avantajos pentru mine. Chiar saptamana aceasta am intalnit o doamna de la care am invatat cateva lucruri interesante.

Era destul de in varsta, probabil ca avea cativa zeci de ani buni in domeniu, era genul de persoana DIRECTIVA (mi-am dat seama dupa primele schimburi de replici) si stia foarte bine cum decurg lucrurile. Am tratat-o pe masura, cum spune cartea, m-am prezentat, i-am vorbit degajat si  tot intr-un mod “directiv politicos“ i-am spus care este scopul vizitei mele si ce vreau sa discutam pentru a avea o conversatie scurta si eficienta. (pentru ca ea evident nu avea nici chef si nici timp de mine).

De fapt toata aceasta conversatie a durat in jur de 25 de minute. Acea persoana directiva, din primele minute, mi-a facut un intreg training, referitor la “smecheriile “ care se fac in sistem, la toate nivelurile, mi-a spus (parinteste) cum ar aborda ea fiecare situatie daca ar fi in locul meu si mai mult de atat (spre surprinderea mea) mi-a pus si cateva intrebari legate de profesia si viitorul meu.

Si la sfarsit imi spune ca nu e genul de persoana care sa petreaca atat de mult timp cu un reprezentant de vanzari, “dand vina “ pe ziua buna in care am prins-o.

Iar in realitate, pot spune ca teoria pe care mi-am invatat-o la Business Academy si modul de a aborda persoanele directive, sunt cele care sunt “de vina”.

Sunt oameni si oameni, cu personalitati diferite, si pentru toti vreau sa am o atitudine potrivita pe masura atitudinii lor. Aceasta adaptare pe care am inceput  sa mi-o antrenez si sa mi-o dezvolt ma va ajuta in acest domeniu al vanzarilor, iar aceste vizite zilnice  sunt antrenamentul cel bun.

 

MULTUMESC DORU!

comments powered by Disqus
×

Newsletter

Ca sa stii in permanenta ce este nou in materie de pregatire pentru business si vanzari, fara sa pierzi ore intregi cautand articole sau carti, te invit sa introduci adresa de e-mail si vei primi saptamanal newsletter-ul nostru. Multumesc.

Nume
Prenume
Email