Caut oameni de vanzari exceptionali

de

Am inceput de curand un proiect prin care ii cautam pe cei mai buni oameni de vanzari din Romania. Merge destul de greu, in principal din cauza managerilor care nu prea gasesc timpul sau disponibilitatea necesara. Probabil si din cauza mea: nu am destula credibilitate. Oamenii se vor fi intreband: “cine mai e si asta care vrea sa stea de vorba cu oamenii nostri? Si cu ce ne ajuta asta pe noi?”

Am discutat cu vreo zece pana acum (doar in acest proiect, lasand la o parte cele cateva sute cu care am discutat de-a lungul timpului in interviurile pentru angajare; sau cu care am lucrat direct), din domenii foarte variate: telecom, IT, industrie, horeca, publicitate, farma. Din corporatii multinationale si din firme, mai mari sau mai mici, autohtone. Mai urmeaza si altii, pana la o suta sau mai mult.

Ce vrem sa obtinem cu acest proiect? Sa aflam ce-i face atat de buni pe acesti oameni; care este rolul firmei pentru care lucreaza, al produsului/serviciului pe care il vand si care sunt factorii care ii motiveaza. Ca sa nu mai primim replici de genul “ce scrie in cartile de vanzari este valabil in America”.

Ceea ce pot sa spun pana acum este ca mare parte din teoriile motivatiei sunt sustinute de ceea ce am gasit la acesti oameni; s-ar putea ca, pana la final, sa mai fie si contrazise; deocamdata pot sa afirm ca oamenii buni de vanzari vibreaza altfel atunci vand vorbesc despre reusitele lor, despre cum au ajutat un client sau altul.

Citeste intreg articolul pe Forbes.ro

comments powered by Disqus
×

Newsletter

Ca sa stii in permanenta ce este nou in materie de pregatire pentru business si vanzari, fara sa pierzi ore intregi cautand articole sau carti, te invit sa introduci adresa de e-mail si vei primi saptamanal newsletter-ul nostru. Multumesc.

Nume
Prenume
Email