Pentru cine NU este Business Academy

de

Business Academy nu este pentru oricine. Asta este concluzia la care am ajuns eu, la mai bine de un an de la absolvirea acestui program.

Acum 4 ani, cu speranta si asteptari inalte, am inceput facultatea. In primul an, desi nu imi placeau prea mult materiile, stilul de predare sau profesorii, am invatat cu drag orice mi-a picat in mana. Stiam ca vreau sa ajung sa fac lucruri mari si credeam ca asta e cel mai bun mod de ajunge acolo. Imi spuneam ca lucrurile se vor schimba pana la urma si oamenii aia pe care ii vedeam zi de zi, recitand texte de pe slide-uri, vor intelege ca nu asa se educa un suflet tanar, ambitios si dornic de cunoastere.

Nu am mai avut rabdare sa astept schimbarea pe care mi-o doream, asa ca am facut eu o schimbare. Am pus facultatea pe planul 2, iar pe primul plan am pus ASER, locul unde am prins aripi. Aici am luat contact pentru prima data cu educatia non-formala, am invatat sa invat, am inceput sa particip la proiecte si sa organizez proiecte care sa le ofere si celorlalti studenti ceea ce aveam eu. Am vrut si mai mult, asa ca mi-am dorit sa vad cum se intampla lucrurile si prin alte tari. Am inceput sa particip la proiecte internationale si am ajuns in Olanda, Turcia si China.

Modul in care sunt gandite si realizate proiectele nu este niciodata acelasi, metodele de predare sunt diferite, participantii nu se aseamana unii cu altii, oamenii care livreaza traininguri si informatii nu sunt nici ei la fel. Si nu as putea sa spun vreodata ca una dintre aceste variabile este mai importanta decat alta. Secretul reusitei unui proiect sta tocmai in modul in care se leaga toate aceste elemente.

Business Academy le-a avut pe toate: o structura care imbina perfect teoria cu practica si o echipa de traineri fara cusur – adevarati profesionisti, oameni deschisi la care pot apela oricand, chiar si acum, la mult timp dupa ce s-a terminat proiectul.

Am avut norocul sa fiu participant al primei editii a proiectului. Am avut parte de o echipa extraordinara si de cealalta parte a baricadei, in randul participantilor: o adunatura de „schimba-lume”. Cum ce-i ala un „schimba-lume”? E tanarul ala care nu doar critica tot ce nu-i convine in jurul lui si apoi pleaca acolo unde e mai bine; e tanarul ala care nu se multumeste cu putin; e tanarul ala care stie ca actiunile lui sunt importante pentru ca „oceanul nu este altceva decat o multime de picaturi”.

Uite d-asta spun ca Business Academy nu este pentru oricine. J

Alexandra Gheorghe

comments powered by Disqus
×

Newsletter

Ca sa stii in permanenta ce este nou in materie de pregatire pentru business si vanzari, fara sa pierzi ore intregi cautand articole sau carti, te invit sa introduci adresa de e-mail si vei primi saptamanal newsletter-ul nostru. Multumesc.

Nume
Prenume
Email