Trei motive pentru care nu rezonez cu MLM

de

Trei motive pentru care nu rezonez cu MLMDe curand am fost contactat de cineva care mi-a propus sa intru intr-un sistem MLM; nu mai traisem de mult experienta.

 

Ca ardelean, am fost expus la toate MLM-urile in ultimii 20 de ani, pentru ca toate au intrat in Romania din Ungaria, via Transilvania. intr-o perioada chiar aveam un “sistem de protectie”, in sensul ca, de cate ori ma suna cineva sa-mi propuna o afacere, replica mea era: “spune-mi din start daca e MLM ca sa nu ne pierdem timpul, pentru ca nu ma intereseaza”.

Intre timp mi-am pierdut “antrenamentul” si am acceptat intalnirea fara sa intreb despre ce este vorba; si s-a dovedit a fi MLM... nu m-a convins nici in trecut si nici acum. Am sa detaliez mai jos si motivele.

Nu am nimic impotriva produselor care se vand in sistem MLM; majoritatea sunt de o calitate ireprosabila si fac ceea ce promit; eu insumi sunt consumator si sunt multumit de ele.

Ceea ce nu imi place este sistemul; si pentru ca este un articol despre vanzari, iar MLM este un sistem de vanzare, am sa scot in evidenta trei motive pentru care nu rezonez cu el, prin prisma ultimei interactiuni cu un reprezentant al sau.Ceea ce nu imi place este sistemul; si pentru ca este un articol despre vanzari, iar MLM este un sistem de vanzare, am sa scot in evidenta trei motive pentru care nu rezonez cu el, prin prisma ultimei interactiuni cu un reprezentant al sau.

  1. De 18 ani invat eu si ii invat si pe altii sa mearga la intalniri cu temele facute. Ce inseamna asta? Sa stii cat mai multe despre persoana cu care te intalnesti pentru ca ceea ce ii propui sa-i faca viata mai buna. Cea mai importanta abordare a unui vanzator profesionist este aceea in care se intreaba: “cum este mai buna viata clientului meu dupa interactiunea cu mine?”. Si nu spun doar eu asta ci o spune si Daniel Pink in cartea sa “A vinde e omeneste”. Omul cu care m-am intalnit nu stia nimic despre mine (origine, studii, pasiuni, etc), desi toate sunt publice.

 

Citeste intreg articolul pe Forbes.ro

comments powered by Disqus
×

Newsletter

Ca sa stii in permanenta ce este nou in materie de pregatire pentru business si vanzari, fara sa pierzi ore intregi cautand articole sau carti, te invit sa introduci adresa de e-mail si vei primi saptamanal newsletter-ul nostru. Multumesc.

Nume
Prenume
Email